Välkommen till min hemsida.   

         

Sidan handlar om jakt djur och natur, att bo i glesbygd m.m.

Lite tankar o funderingar

Jag undrar hur många som inte jagar som vet om hur mycket viltvård de flesta jägare utför. Vi har utfodrar rådjuren under hårda vintrar. Man skapar viltvatten, sätter ut saltstenar m.m. Man har inventerat betesskador åt skogsbolagen kostnadsfritt. Vi har även utfört rovjursinventeringar i stort sett kostnadsfritt. Vi genomför eftersök sena nätter på påkört vilt  osv.  Jag skulle kunna räkna upp mycket mer än detta. Och allt detta som oftast med pengar ur egen ficka. Varför gör man detta ?. Jo man gör det till största delen för att vi skall ha livskraftiga viltstammar och för att viltet inte skall lida snörika vintrar. Det finns väldigt få som gör detta för att man skall få mer att jaga och det finns ingen jägare som med självaktning som tex.  jagar vid en foderhäck där man utfodrar rådjur. De få som gör det har inget i skogen att göra och kan inte kallas jägare. Alla vill att det ska finnas älg och rådjur i skogen m.m.

Man kan nog säga att detta med EU har ställt till det en del för oss jägare vad gäller jakt. Vi får tex.  inte jaga korp längre trots att det är väldigt god tillgång på dessa. Inte för att det sköts så många korpar förut heller men det är principerna det handlar om. Ska man sitta i Bryssel och bestämma över oss här i Sverige ???.

Misstroendet mot "kostymgubbar" gäller även mycket annat som rör glesbygden. Man skränker in på det ena och det andra. Allt verkar vara som att det är fult att bo i glesbygden. Bensinpriset är högt beroende på skatten. Vilka drabbar det mest, jo vi som bor på skogen och inte har tillgång till att åka kollektivt.  Alla vill inte och kan inte bo i storstaden.  Man säger så fint att man ska ha en levande landsbygd. Men man säger en sak och i praktiken gör något annat.

"Kostymgubbarna" har väldigt lätt att skylla på EU när man inte vill eller har personliga intressen att ta tillvara. Det är som om de höga herrarna driver med oss vanliga jordnära människor och detta gäller inte bara jakt utan även mycket annat.

Nu är ju inte allt bara dåligt med att bo i glesbygden, tvärtom. Vi har nära till en fin natur och lever nära våra rötter. Det finns en fin gemenskap mellan grannar och övriga i kommunen (alla känner alla). Men vi har genom vargen fått en försämrad livskvalitet.

 

 

Tillbaka